Mission accomplished

LTSCS er ferdig med oppdraget for denne gang; vi har bidratt til 7-0-seier mot Cambridge, 3-0-seier mot Carlisle og gjeninntatt tabelltoppen i League Two. Vi har også vært med på å føre Luton Towns juniorlag til semifinalen i avdeling sør i EFL Youth Alliance Cup.

Det har vært innholdsrike og krevende dager i Bedfordshire, men vår rolle har tross alt vært minimal og vi har nytt hvert eneste sekund.

Første halvdel av oppdraget besto i å banke Cambridge med 7-0 på Kenilworth Stadium. Hviledagen holdt vi hellig og stilte godt uthvilt til mandagens trening på The Brache.

LTSCS inspiserte treningsanlegget som alle i klubben skryter så mye av. Den splitter nye fullstore kunstgressbanen er jo solgt inn via LTSCS. Juniorene trente på den, i sine siste forbredelser til tirsdagens cupkamp.

På de to fine naturgressbanene regisserte Nathan Jones A-lagets økt. Først med hele troppen samlet; så delt med drilling av tirsdagens startellever. LTSCS visste startoppstillingen mot Cambridge allerede dagen før.

Vi utvekslet hyggelige og nyttige samtaler med Oliver Lee, Paul Hart, Nathan Jones, Marek Stech, Andy Awford. Blant mange andre.

Også innendørsfasilitetene var gode: Kjøkken, spisesal, avslapningsrom med biljardbord, styrkerom, kontorer og garderober. LTSCS fulgte pressekonferansen tidlig mandag ettermiddag og ble sågar intervjuet av ITV Anglia.

Mest oppmerksomhet fra det for anledningen ekstra store medieoppbudet var det brødrene Lee som fikk. Med spøkefuglen Pelly Ruddock Mpanzu i kulissene!

Tirsdag tok vi turen til Lutons gamle treningsanlegg i Ely Way, nær Leagrave, som klubben fortsatt disponerer. Lutons juniorlag (U18) har knapt opplevd seier i ligaen og kun scoret 12 ganger på 15 kamper, men i cupen var Barnet og Plymouth blitt eliminert.

Nå sto Swindon for tur i den regionale kvarftfinalen. Anført av spanske Inigo Indiakez, som i England spilte for Derby og Southampton. Han har UEFA Pro-trenerlisens. Med sin bakgrunn fra Spania har han drillet juniorlaget i ballbesittende fotball, men ikke klart å få fram noen typiske målscorere.

Det var akademisjef Awfords store ankepunkt før avspark. Han fortalte i detalj hvordan kampen kom til å se ut – og fikk skremmende rett i sin forhåndsanalyse! Luton trillet ball, skapt sjanse på sjanse – men ingen klarte å score. Før det 94. spilleminuttet!

Michael Shamalo skjøt via en Swindon-forsvarers fot og ballen gikk i bue over keeperen. Straffesparkkonkurransen var avlyst og Luton er klar for semifinalen i avdeling sør.

LTSCS’ utsendte ble innvilget en velfortjent hvil før Bricklayers Arms ble neste stoppested. Sedvanlig oppvarming til kveldens A-lagskamp – i rolige former – forløp som planlagt før det ærverdige stadionet i Kenilworth Road skulle inntas.

Burger med ost og løk måtte til for å gi energi til 90 minutters innsats fra tribunen. Nathan Jones & Co. sendte sine utvalgte ut på banen og spillerne innfridde! 3-0-seieren var kontrollert og solid, selv om Carlisle hadde store deler av ballbesittelsen etter pause.

Akkurat i samme øyeblikk som Daniel Hylton misbrukte sjansen fra krittmerket til å gjøre 4-0, så utliknet Yeovil mot ligaleder Notts County. Da var Luton Town på tabelltoppen.

Oppdrag utført. Og konsolidert i Morecambe Suite, der Andrew Shinnie ble overrakt kveldens bestemannspris. Matchvinner Harry Cornick ble kåret til månedens spiller.

På vei ut av Kenilworth Stadium ble vi spurt om vi ønsket å ta farvel med Nathan Jones, noe LTSCS’ norske agenter takket ja til. Manageren ble hentet fram og vi delte en oppsummerende konversasjon med ham. Meldte at han må sørge for å holde spillerne nede på jorden også i de kommende kampene, for det er i mai det virkelig gjelder å være ligaleder. Hvis man vil bli ligavinner.

Det siste som da gjensto var det obligatoriske besøket i Bobbers Club. Etter en time tok vi farvel med John Pyper, Angie og de andre som holdt ut lengst – for så å ta beina fatt hjem til hotellet Thistle Express.

Mission accomplished. For denne gang. Alle LTSCS-medlemmer fortjener sin del av æren for det fullførte oppdraget. Lørdag må Luton Town FC klar seg uten skandinavisk hjelp på Gresty Road i Crewe.

Hilsen fra Jan Halvard og Thomas.

COYH!!!

Golden Hatter. Luton Town supporter since 1981. Diamond Season Ticket Holder. LTSCS-editor.

1 thought on “Mission accomplished

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *