Nedtur i Newcastle


Alt lå til rette for en real cupbombe da relativt sett svake Newcastle United og sterke Luton Town møttes i FA-cupens 3. runde på St. James’ Park – men gjestene fra Bedforshire viste alt for stor respekt og tapte kampen før den var halvspilt.

Hjemmelaget fra Premier League var naturligvis favoritt mot League Two-lederen. Bortefansen valfartet nordover i store horder. Stinn av selvtillit i et antall av nesten 8000. Med på ferden to LTSCS-representanter fra Norge. De kom luftveien; via hver sin rute.

Jan Halvard Aase gjorde seg kjent i Newcastle i forrige FA-cuprunde, da Luton Town bortebanket Gateshead. For rogalendingen ble det enkelt å kopiere reiseruten med direktefly fra Sola.

Thomas Møller fra Hadeland fløy fra Gardermoen til skotske Edinburgh, der han holdt base gjennom helgen. På kampdagen ble det togtur-retur Newcastle. Duoen møttes på NINE Bar i stadionet tre timer før avspark lørdag.

God og hyggelig stemning blant blandede supportere i det som tidligere het Shearer Bar.

Én time til avspark. Programkjøp. Burger med løk. Inn på stadionet. 200 trappetrinn. Puh… Godt med en kald øl! Den norske duoen var klar til kamp, sammen med liksinnede. For et stadion St. James’ Park er! Vi var virkelig høyt oppe.

Aldri før har så mange bortefans blitt bevilget plass her; nøyaktig 15 prosent av stadionets totale kapasitet. Til ligakampene er det aldri flere enn 3000 bortebilletter.

Den fremadstormende Luton Town-manageren Nathan Jones har fått skikk på sitt mannskap, som topper League Two. Toårsjubileet hans i sjefstolen skulle markeres på St. James’ Park. Mot Premier League-hjemmelaget.

Luton Town la seg tidlig dypt. Newcastle fikk trille ball og benyttet anledningen til å angripe kontrollert. Det så ut til å bli et tett oppgjør med hjemmelaget som det førende. Men; idet vi begynte å tro på uavgjort til halvtid, så eksploderte Newcastle. Scoret tre ganger på ti minutter.

Over og ut. Stor skuffelse. Selv den evige optimisten John Pyper var nedslått i pausen. Vi snakket om Lutons defensive utgangspunkt, keeper Marek Stechs uheldige involveringer, forsvarets manglende evne til å klarere og den ene scoringen som trolig burde ha vært annullert for offside.

Andreomgangen ble totalt motsatt av den første. Luton føk ut av startblokkene. Reduserte etter bare fire minutter. Stormet i angrep gang på gang. Daniel Hylton scoret igjen og gjorde Luton-svingen ekstatisk. Offside… Feil. Fortsatt 1-3.

De oransje hadde fått ekstra blod på tann. Hjemmelagets spillere pådro seg gule kort i frustrasjonen over å bli rundspilt på eget gress. Også på tribunen var det gjestene som regjerte. Scoringene uteble, dog.

Det skortet ikke på sjanser. Frispark klink i tverrliggeren og flere kvalifiserte sjanser skapt med smarte trekk. Ballen ville bare ikke i nota til Newcastle.

Tenk bare om Luton-laget hadde startet med litt mer tro på egne ferdigheter. I samtlige av sesongens foregående kamper har det offensive preget innstillingen. I dag var den motsatt. Forståelig, men det viste seg trolig å være feil. Newcastle United er i 4. runde. Luton er ute av FA-cupen.

OK; man kan se tilbake på utfallet som et hederlig tap. Og glede seg over at Luton Town-laget virkelig viste toppnivå etter pause. Tap er likefullt tap, uansett hvordan man vrir og vender på det.

Trøsten får være at Luton Town FC rundt regnet tjente penger tilsvarende to hjemmekamper med en salgsinnsats som tilsvarer én. Og; enda viktigere: Revansjelyst.

Tirsdag kveld kan vi forvente 11 andre A-lagsspillere ikledd oransje drakter, når Peterborough gjester Kenilworth Road Stadium til åttedelsfinalen i EFL Trophy. Det er turneringen som kan utløse nye Hatters-horder på tur – til Wembley.

Cupdeltakelse, -avansement og eventyrdager er ferie. Ligaen arbeidshverdagen. Luton Town topper League Two og har staket ut kursen mot divisjonen over. Det er imidlertid 21 kamper igjen å spille. Jobben er ikke mer enn halvgjort.

Chesterfield er neste oppgave. Proact Stadium lørdag ettermiddag. Ny tur nordover fra Luton. Der gjelder det å bryte en svak bortetrend. Kanskje ser Lutons A-lagsstall annerledes ut når vi skriver 13. januar. Noen av dagens kommer til å forsvinne i løpet av måneden. Vi kan samtidig vente én eller to nyervervelser.

Nå er det bare to måneder igjen til Fellesturen 2018. LTSCS har tinget 36 billetter til hjemmemøtet med Accrington Stanley lørdag 10. mars. 22 av dem er besatt. Meld deg på, du også!

Før vi kommer så langt, skal det spilles en rekke andre kamper. Også på disse vil LTSCS være representert. Vi gleder oss over interessen, takker for støtten mange utviser ved å heie fra Luton Town i England og ser fram til ny medlemsrekord for andre sesong på rad.

Come On You Hatters!!!

Golden Hatter. Luton Town supporter since 1981. Diamond Season Ticket Holder. LTSCS-editor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *