Fellesturforbannelsen ble brutt

Endelig ble det seier på fellesturen, etter fem år uten! Den fantastiske gjengen svenske og norske supersupportere fikk oppleve Luton Town vinne 2-0 mot Rochdale sist lørdag. Fargerike fellesturdeltakere hadde en herlig helg i Luton. Mange fikk sitt livs opplevelse og alle ser allerede fram til neste års evenement første helgen i mars.

Dessverre talte vi bare 24 deltakere, men alle som valgte å bli hjemme har seg selv å takke. Samtidig er vi lei oss for at ikke flere fikk ta del i de eksepsjonelle opplevelsene. Det er et stort paradoks at så mange prioriterer bort LTSCS-fellesturen samtidig som Luton Town FC for tiden skriver historie både på og utenfor banen, selv om vi har respekt for at noen hadde «gyldig forfall».

I 2020 må vi skjerpe oss. Gjøre bedre forsøk på å motivere flere til å bli med på kamp. Eller gi opp. Noen ser Luton-kamper månedlig. Andre så å si aldri. I helgen ble LTSCS, som har arrangert fellesturer i flere tiår, utnummerert av en gjeng ivrige nederlendere. Rotterdam Hatters stilte med 44 deltakere (!) som kom med ferje fra havnebyen i Holland og i leid buss fra Harwich til Luton. En herlig gjeng – og enda et bevis på at Luton Town FC eren stor klubb med følgere over hele verden.

Kanskje det hjelper for flere fra Norge at WizzAir fra september 2019 starter med daglige avganger fra Gardermoen til Luton Airport, samt fire ukentlige avganger fra Flesland?

Etter hvert som Luton Town klatrer i det engelske ligahierarkiet støter vi som offisiell skandinavisk supporterklubb på nye utfordringer. Stadig flere tar kontakt for å få reiseråd og hjelp til billettbestilling. Skal vi fortsette å bruke tid og krefter på alle som ikke er medlem i LTSCS?

De fleste av årets fellesturdeltakere ankom hattemakerbyen fredag. Noen allerede før Bricklayers Arms åpnet. Nordboerne fra Umeå, Gävle, Västra Ämtervik, Oslo, Jevnaker, Stavanger, Helle, Lillestrøm, Sarpsborg, Egersund, Bodø, Moss og Finnøy bidro til en aktiv pubhelg for Alison, Nick & Co. på Brickies. På kampdagen gikk vi i samlet tropp til Kenilworth Road Stadium, der det vanket en god engelsk middag. Omvisning, tippekonkurranser, møte med styreformann, direktør og spillere. Vertskapet var upåklagelig, men vi satt ganske trangt på LTSCS-langbordet.

Alle som har vært på Luton Town-hjemmekamp er ikke bortskjemt med god beinplass, så det taklet vi greit. Stemningen langs bordet til lørdagens kampsponsor var intimt og hyggelig. Tre poeng underveis selve rosinen i pølsa. Det smakte så utrolig godt, og var det beste springbrettet for euforiske kveldstimer. Først på Bobbers Club, som aldri før har vært så fullstappet. Kanskje heller aldri så stemningsfylt. Puben til den ærverdige supporterklubben i stadionbygget gikk faktisk tom for de mest populære ølsortene!

Utover kvelden spredte folket seg. Stavangergjengen til sin stamrestaurant Villa Ada, der en bedre middag ble inntatt. Andre valgte Hong Buffet – et kunstverk av en restaurant! Bricklayers Arms, George II og Wheelright Arms fikk også besøk av feststemte skandinaver. Søndag var mange av fellesturdeltakerne på Premier League-kampen mellom Fulham og Chelsea. Et fartsfylt og spennende oppgjør helt til siste sekund!

Sekstetten fra Jevnaker og Lillestrøm toget til Gatwick og så Merseyside-derbyet mellom Everton og Liverpool på hotellpuben; før hjemreisen mandag morgen.

Tor Erik Hadland ble årets vinner i LTSCS-draktlotteriet. Vi kåret Sonny Bradley til Man of The Match og han trakk én av de to lappene med navnet til Tor Erik på. Kent Mårtensson tippet rett pausestilling (0-0) og korrekt sluttresultat (2-0), men var ikke like heldig i trekningen. En engelskmann hadde nemlig også tippet feilfritt og vant den signerte fotballen. De fleste av fellesturdeltakerne var i nærheten av tilskuertallet, men ingen nære nok denne dagen.

We’re Top of The League! Det er fantastisk å være Luton Town-supporter for tiden, men ingenting er oppnådd ennå. Det er veldig jevnt i toppen av League One-tabellen. 11 ligakamper gjenstår for The Hatters og utfordrerne er massive.

Mye viktigere enn et eventuelt opprykk er det å vinne fram i bystyret mandag 11. mars. Da skal Luton Town FC forsøke å overbevise politikerne om at prosjektet Newlands Park er et kjempetilskudd til byen vår. Klubben, med daglig leder Gary Sweet i spissen, har lagt ned et fantastisk plan- og markedsføringsarbeid gjennom mange år.

Et ja til Newlands Park betyr at byggetillatelsen som nylig ble gitt for Power Court-prosjektet faktisk kan realiseres. Du kan følge utspørringen og avstemningen i bystyret live på internett. Rådhuset kommer til å være spekket til randen, og mange flere enn de 3000 som fulgte Power Court-høringen via livestream kommer til å gjøre det kommende mandag.

AKTUELLE LINKER:

WizzAir
https://wizzair.com/nb-no#

Luton Borough Council
https://www.luton.gov.uk/news/Pages/Watch-planning-decision-for-Newlands-Park-application-live-online.aspx

Luton Town Supporters’ Club of Scandinavia-innmelding
http://luton.no/innmelding.html

Power Court & Newlands Park
http://www.2020developments.co.uk

Save Our Town Luton
https://www.saveourtownluton.co.uk

Golden Hatter. Luton Town supporter since 1981. Diamond Season Ticket Holder. LTSCS-editor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *