Reiserapport: Lønn for strevet!

Tre scoringer. Tre poeng. Luton Town-laget var nyopprykkede Peterborough United overlegent i ligaåpningen i Championship. Blant bivånerne var Sir Alex Ferguson og to LTSCS-medlemmer som klarte å manøvrere seg gjennom de strenge og kostbare reisekravene.

Klubbledelsen, lagledelsen og de utøvende spillerne har lagt ned et massivt arbeid gjennom sommeren. Og de gjentok prestasjonen foran fullsatte Kenilworth Road Stadium lørdag 7. august. Stadionet hadde ligapublikum for første gang siden 29. februar 2020. Da med alle LTSCS’ fellesturdeltakere.

RAPPORT: Ikke via en gammel engelsk telefonkiosk i High Town Road i Luton, men her på internett!

Reisekrav og -råd

For undertegnede og Lene Skogen ble langhelgen i England kostbar og opplevelsesrik. At begge er fullvaksinert mot Covid 19-viruset utgjorde ingen verdi for innreisetillatelse til England. Koronapasset vårt var derimot avgjørende for at vi slapp inn til Norge uten karantene mandag ettermiddag. Ventetiden i køen på Gardermoen ble også

Tre dager før vår SAS-avgang fra Oslo Lufthavn Gardermoen måtte vi ens ærend til samme flyplass for å gjennomføre en virustest. Innen to dager etter ankomst i England måtte vi gjennomføre ytterligere en test. Begge var negative, men de kostet oss 4500 kroner til sammen.

I tillegg til de to testene (PCR maks. 72 timer før avreise + Day 2 test maks. 48 timer etter ankomst) må følgende skjema (Passenger locator form) til britiske myndigheter fylles ut online: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

NB! Du er selv ansvarlig for å etterleve regler og krav fra myndighetene i land du reiser til!

COVID 19-TESTLOKALE: Fra testlokalet til Collinson utenfor London Luton Airport.

Pr. mandag kveld 9. august er vi begge hjemme på Jevnaker. LTSCS-paret betalte dyrt, men fikk lønn for strevet og valuta for pengene. Les videre for å forstå mer om hvorfor…

WELCOME TO LUTON: Fargerik velkomst!

Bricklayers Arms (LTSCS-puben)

PÅ PLASS: LTSCS-redaktør, -fellesturorganisator og -kasserer Thomas Møller gliser bredt foran bardisken i Bricklayers Arms Pub.

Etter hotellinnsjekk (Thistle Express) var klokken slått 19:00 slik at så å si alle forretningene i The Mall hadde stengt. LTSCS-puben ble besøkt. Vår alles kjære landlady gjennom 35 år, Alison Taylor, tok oss imot med smil og hjertelighet. Bursdagsbarnet (meg!) ble påspandert portvin. Både av Alison og hennes kompanjong Nick.

VENNINNER: Lene og Alison fant fort tonen.

Førstegangsreisende Lene og Alison fant tonen umiddelbart. De har utvekslet meldinger for å døyve ventetiden til sitt første møte. The Bricklayers Arms leverte også denne torsdagskvelden. Og den påfølgende kvelden. Vi storkoste oss i våre venners selskap. Koselig opptakt til lørdagens sesongpremière.

KONVERSASJON: Mye å ta igjen for landlady Alison Taylor og Thomas Møller, som ikke hadde møttes på siden juli 2020!

Tidlig fredag ettermiddag (kl. 13:00) var den norske duoen fra Jevnaker på plass til avtalt tid ved teststasjonen ved London Luton Airport for å gjennomføre Day 2-test. Med negativt resultat, hvilket var positivt!

Forgjeves draktjakt

Torsdag, fredag og lørdag jaktet herværende artikkelforfatter på sesongens nye Luton Town-drakter. Uten hell, fordi de ikke var klare ennå. Tredjedrakten er en hyllest til alle sesongbilletthavere fra 2019/20-sesongen som avsto fra å ta imot kompensasjon for kampdagangsforbud grunnet pandemirestriksjoner.

LEGENDEDRAKT: LTFCs tredjedrakt; med navnene til alle sesongbilletthaverne som ikke gjorde krav på refusjon etter 2019/20-sesongen.

Tredjedrakten har fått navnet «Legends» og er preget med navnene til samtlige som ga avkall på penger tilbake.

NYE DRAKTER:V Borte- og hjemmedrakten på utstilling i klubbutsalget i sentrum.

Vi besøkte klubbens butikk i sentrum da den åpnet kl. 09:00 på kampdagen. Ingen drakter tilgjengelig. Fire timer senere – på stadionet – var draktene plutselig blitt tilgjengelig. Vi spottet mange med borte- og tredjedrakten. Da var det imidlertid for sent for undertegnede å cashe ut sin bonusdrakt som diamantsesongkortinnehaver i 2021/22-sesongen – fordi Bricklayers-Tommy hadde fått låne den mens vi brukte Tor Erik Hadlands to kort som ga adgang til sitteplasser under tak.

SUKSESS: Eliah Adebayo og Pelly Ruddock Mpanzu feirer 1-0-scoringen med Gabiel Osho på vei for å delta.

ENTRÉ: Stappfullt og stemningsfylt stadion – både før og etter avspark!.

Klasseforskjell

Fullsatt stadion. Flere Town-spillere i Covid-karantene. Fire ligadebutanter. Uprøvd midtstopperpar i Gabriel Osho og Kal Naismith. Nervøs og fryktelig start. Flust med feilpasninger og frisparkforseelser. Tilbakespill til keeper Simon Sluga, som sistnevnte lot gli under foten og satte hjertet i halsen til hjemmesupporterne. Kroatias landslagskeeper rakk heldigvis såvidt å skitakle ballen fra å rulle over målstreken. Puh…!

Du så kampen via iFollow og eier ditt eget inntrykk. Her fortsetter mitt:

SPEKKET: Kenilworth Road Stadium rocket!

Så begynte kvalitetsforskjellen å vises. Luton Town-spillerne traff med pasningene, bevegelsene og utviste større vilje enn gjestene. Harry Cornick og Fred Onyedinma samarbeidet om en kort corner som sistnevnte etter hvert ekspederte inn i feltet der Elijah Adebayo steg til værs og headet ballen via bakken opp i krysset til 1-0.

Jubel og allsang. 18 måneder etter siste hjemmekamp i ligaen med publikum fikk Kenilworth-supporterne utløp for sin oppsparte energi. Makeløst!

LIGAÅPNING: Kenilworth Road End markerte seg visuelt og audiovisuelt!

Etter hvilen var det bare ett lag på banen. OK; gjestene truet ved et par anledninger, men trenden var at de nesten aldri klarte å spille seg ut fra egen halvdel. De sultne, løpssterke og atletiske Town-spillerne var først på enhver ball. Nathan Jones’ utvalgte imponerte med måten de begrenset «Posh» til statister. Kampbildet var en fryd for Luton Town-øyet.

CELEBER GJEST: Sir Alex Ferguson i Director’s Box på Kenilworth Road Stadiums Main Stand.

Ny assist fra Fred Onyedinma i det 68. spilleminuttet. LTSCS-spilleren Harry Cornick satte ballen akrobatisk i nettet bak Christy Pym. Så toppet Man of The Match sin Hatters-debut ved å signere 3-0-scoringen i det 72. spilleminuttet. Hans første skudd ble reddet av Pym. Sistnevntes retur ble hamret opp i nettmaskene!

PROGRAMSALG: Det er obligatorisk å sikre seg et eksemplar av kampprogrammet!

Luton Town-laget briljerte med fikse kombinasjoner, gjentakende angrepsbølger, spilleglede og vinnervilje. Vel vitende om at «Posh» manglet tre sentrale spillere og er forventet å slite i denne divisjonen så var det en imponerende forestilling av hjemmelaget.

SALGSBOD: Klubbutsalget utenfor stadionet var stengt, men salget av drakter og effekter gikk likevel strykende.
PRE-MATCH: Folket strømmer til kamparenaen.

Harford-hyllest

Luton Town-legenden Mick Harford – sjefsspeider og assistentmanager – ble nylig diagnostisert med prostatakreft. Han gjennomgår for tiden intensiv behandling tre dager hver uke for å få bukt med ulumskhetene.

Mens spillerne varmet opp til kamp begynte Kenilworth-publikummet å hylle Harford med hymner. Big Mick svarte ved å ta runden til alle tribuneseksjoner for å takke. Gjennom kampen ble han gjenstand for ytterligere hyllester i sangform med jevne mellomrom – og takket ved å reise seg fra benken.

MEG OG MICK: Vi ber alle for at Big Mick Harford overvinner prostatakreften! (fotomontasje)

For to uker siden ble Mick Harford oppringt av selveste Sir Alex Ferguson. Tidenes mest suksessrike Premier League-manager (for Manchester United) uttrykte sympati og lykkeønsker. Og tok turen til Luton for å overvære kampen mot Peterborough United, der hans sønn Darren er manager for tredje gang.

Fellesturforberedelser

Selv om det for tiden er krevende og kostbart å entre England og returnere til Norge (og de skandinaviske nabolandene Sverige & Danmark), høstet vi nyttige erfaringer i Luton denne helgen. Som kommer til nytte for alle LTSCS-medlemmer som ønsker å se Luton Town i aksjon.

Fellesturen kan fortsatt virke litt fjernt inn i framtiden for noen, men tiden flyr og 1. desember (påmeldingsfristen) vises plutselig på kalenderen. Vårt beste råd til deg som vil på kamp er å sette deg godt inn i alle gjeldende regler – og prente inn i minnet at DU selv er ansvarlig for å overholde alle.

Selv ved hjemkomst til eget land er det ingen selvfølge at du slipper inn uten å bli pålagt karantene. Helgens ligaåpningsfarere slapp med én times kø på Gardermoen, der nasjonalt pass og koronapass måtte framvises.

: Intet unntak på Oslo Lufthavn Gardermoen, der det var ingen nåde overfor vaksinerte som ikke kunne framvise QR-koden til koronapasset sitt!

I tiden fram mot Fellesturen 2022 skal undertegnede forsøke å fôre LTSCS-medlemmene med oppdatert informasjon om gjeldende regler for innreise til England og hjemland. DU må selv sørge for å melde deg på, booke fly og hotell og betale for VIP-opplevelsen.

Meld deg på til Fellesturen 2022 her: https://luton.no/fellesturen.html

Byutvikling i Luton

Alle venter vi på nytt Luton Town-stadion, samtidig som vi skjærer tenner ved å tenke på at Kenilworth Road Stadium nærmer seg historiebokstatus.

VELDEDIGHET: Én av 70 dekorerte elefanter i Luton, i kampanjen til inntekt for barnehospots. Lene poserer utenfor klubbutsalget i sentrum.

Den elektriske stemningen på stadionet som har huset Hatters-kampene sammenhengene siden 1905 blir et savn dersom den ikke gjenskapes på Power Court. Vi har tiltro til klubbdirektør Gary Sweet og hans planer, så flyttingen går nok bra.

FRAMTIDEN: Her skal vi bygge og her skal vi bo. Luton Town FCs nye stadion blir sentrumsnært.

Vi besøkte Power Court i helgen. Tomten brukes fortsatt til parkeringsplasser. Det koster 80 Pence pr. time å hvile bilen der.

POWER COURT: Panoramabilde mot den nye stadiontomten.
POWER COURT: Fyttirakker’n for et stadion vi får!

Luton Town FCs nye stadion midt i sentrum – nesten vegg i vegg med The Mall – blir ikonisk med sin prisbelønte arkitektur. Vel så viktig for klubbens finansiering er Newlands Park – et av Storbritannias mest prominente prosjekter.

NEWLANDS PARK: På det 16 000 kvadratmeter store landområdet skal 2020 Developments skape inngangsporten til Luton ved avkjøringen fra motorveien M1. Her blir det rekreasjonsområder inne og ute, kontorlokaler handel og mye annet.

Her vil det bli kontorlokaler, hoteller, leiligheter, parkområder, restauranter, med mer. Et ikonisk prosjekt for hele regionen.

Spillerstatus

Enhver Championship-klubb kan ha en spillerstall på maksimalt 25 spillere. Luton Town FC likeså. Det betyr at Nathan Jones må skyffle ut en håndfull før månedsskiftet. Elliot Lee, Daniel Hylton, Joseph Morrell (solgt til Portsmouth), Luke Berry, Peter Kioso og Glen Rea er kanskje de som ligger dårligst an?

Tom Lockyer og Sonny Bradley har for øvrig vært i Covid 19-karantene fra før Brighton-kampen for en drøy uke siden. Førstnevnte spilte for Hatters’ Development Squad (reservelaget) i dag (mandag). Han figurerer trolig i tirsdagens ligacupkamp borte mot Stevenage.

Også Reece Burkehar vært utilgjengelige grunnet Covid 19-karantene, mens Luke Berry, Daniel Potts og Daniel Hylton er skadet.

Ifølge manager Nathan Jones vil noen av ligaåpningens spillere «doble», mens flere som ikke spilte eller var med i Posh-troppen får sjansen til å bidra i forsøket på Luton Towns første seier på The Lamex Stadium siden 2014. Vi har spilt der tre ganger siden uten å vinne.

Stevenage startet sin sesong med seier mot Barrow.

Etter kampslutt mot Peterborough United møtte de to LTSCS-utsendingene Lene og Thomas tre av heltene fra åpningskampen: LTSCS-sponsede Harry Cornick, Pelly Ruddock Mpanzy og Fred Onyedinma.

Blant mange venner og sentrale Hatters-skikkelser hilste vi også på følgende øvrige under oppholdet: Bobbers Travel Clubs John Pyper, offisiell klubbhistoriker Roger Wash, billettkontorsjef Mike Hooker, supporterkontakt John Miller, markedssjef Chris Bell og markedskonsulent Vivienne Long. I tillegg til Member of Parliament; Luton Town-supporter og Brickies-stamgjest Rachel Hopkins (MP)!

Come On You Hatters!

Forfattet av Thomas Møller: For Luton Town Supporters’ Club of Scandinavia (Scandinavian Hatters)

Flere bilder fra helgen som var:

18 MÅNEDER UTEN: Publikum er tilbake på Kenilworth Road Stadium – etter halvannet år. Forrige gang var LTSCS på plass i forbindelse med Fellesturen 2020!
RIVER LEA: Dette er alt man kan se av elven som renner tvers gjennom Luton sentrum. Som en del av byutviklingen ønsker initiativtakere å forsøke å åpne opp mer av den, slik at elven kan strømme og bli en sentrumsattraksjon. Det er dog en utfordring med alle bygningene, veiene og parkeringsplassene. River Lea går fra Luton til London. Her rett utenfor Galaxy, der bildet viser hvordan elven er overbygd.
ELEFANTER: Ca. 70 slike kunstverk er plassert rundt om i Lutons sentrumsområde. Som del av innsamlingsaksjonen for hospits til barn.
SEIER NR. 30: Thomas Møller fikk oppleve sin 30. hjemmeseier på Kenilworth Road Stadium, der han har sett The Hatters 62 ganger (link).
DODEKOR: På guttedoen er det krittavle. Jentedoen har stråhatt og bilde av innehaveren!
SESONGKORT: Sesongbillettheftene er blitt erstattet av digitale kort.
NYTT TILBUD: Blant flere nye serveringssteder i The Mall fant vi PizzaLink.
SAUEBJELLE: Lene Skogen med gigabjellen som LTSCS overrakte til Brickies-innehaver Alison i fjor.
FASADELØFT: Den nye kafeen i starten av High Town Road hever standarden!
VIRTUELLE GJESTER: LTSCS-president Jan Halvard Aase og styremedlem Thommie Lundqvist har flyttet seg fra Main Stand til Bricklayers Arms.
BAKGÅRDSGARASJE: LTSCS samlet inn og overrakte 2000 pund til Bricklayers Arms under koronaoandemien. Landlady Alison Taylor har investert dem i uteområdet, deriblant ved å bruke den ene garasjen til TV-bule under UEFA Euro 2020.
PATRIOTISK: Mini Morris-en til Bricklayers Arms-landlady Alison er prydet med Union Jack. På taket og ellers. Rått!
STJERNEMØTE: Lene Skogen, Harry Cornick og Thomas Møller i John Moore Lounge etter kampen.
MAN OF THE MATCH: LTSCS-redaktør Thomas Møller og Fred Onyedinma, som ble kåret til kampens beste spiller.
SEIERSGLEDE: Lene, Pelly Ruddock Mpanzu og Thomas i godt humør etter den perfekte ligaåpningen.
OPPGRADERT: Takket være pengebidragene fra LTSCS-innsamlingen er det blitt riktig så flott i Brickies-bakgården.
KUL KUNST: Ansiktsløft på én av de mange inngangene til det massive kjøpesenteret The Mall.
HUMOR: Engelske myndigheter har fjernet samtlige restriksjoner med tanke på koronaviruset, men oppfordringer gjelder fortsatt.
TA DET PIANO: Livet går stort sett som normalt i England. Ta det piano og utvis sunn fornuft!
PLASSUTNYTTELSE: The Barracks skor seg på skosalg og utviser eminent evne til å vise fram hele utvalget!
Golden Hatter. Luton Town supporter since 1981. Diamond Season Ticket Holder. LTSCS-editor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *